Samsung'un Kişisel Asistanı Bixby Gelebilir!

Tanıtımına birkaç ay kala ortaya çıkan rapora göre Samsung, kişisel bir asistan ile gelmeyi planlıyor.

Hepimiz Samsung'un bir sonraki modelini sabırsızlıkla bekliyoruz. Beklentiler büyük bir şekilde bekliyoruz. Çünkü Samsung, Galaxy S8 için oldukça ümitli. Onlar ümitli olunca bizimde beklentilerimiz haliyle yüksek oluyor. Tasarım bakımından rakibi iPhone'a göre yenilikçi olan Samsung'un Galaxy S8 modelinde bu kez farklı bir özellik ile gelmesi bekleniyor.

Bixby olarak bilinen Samsung'un Al asistanı. Bu asistanın yetenekli olacağı konusunda hem fikir miyiz bilmiyoruz ama SamMobile'dan seçkin bir rapor almayı başarmış durumda. Bixby S8'in kamerasını görsel arama ve metin tanıma için kullanılması bekleniyor.

Samsung'un Viv'i satın almasıyla Bixby'in yedekleme yapabileceğini düşünüyoruz. Samsung'un Galaxy S8' kurulu yerel uygulamalardan tümünü tamamen denetlemek için kullanacağı üçüncü taraf hizmetleri ve uygulamalarıyla güçlü bir bağ kurarak kendisini farklılaştırdı.

Bixby fiziksel tuş değil kamerayı kullanacak!

Galaxy S8'de Bixby, gerçek dünyadaki şeyleri tanımlamak ve aynı zamnada metin tanıma özelliğini kulanmak için kamerayı kullanabiliyor olması da ilginç. Ortaya çıkan rapora göre Samsung, Galaxy S8'dek kamera uygulamasına Bixby düğmesi ekleyerek. Kameranın işaret ettiği nesneyi belirleyebilen bir arama aracı olarak etkinleştirilecek olup asistan kamerayı metni tanımak için de kullanılabilecek. Fakat bu verileri ne için kullanacağı tam olarak bilinmiyor.

Bilinirse iyi olurdu. Elbette tüm bunların gerçek olup olmadığını öğrenmek için beklemek zorundayız. Eğer şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntılar gerçekse heyecanlanacak çok şey var demektir. Ayrıca ekleyelim; Galaxy S8, özel bir etkinlikle Nisan ayında tanıtılabilir.

Peki siz Bixby'i sevdiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.