Siri, iOS 11 ile Daha Doğal!

iOS 11'in ve gelecek 10'uncu Yıl Dönümü iPhone'unun çok geliştirilmiş çoklu görev işlevselliğinin bir açıklamasını Apple yaptı.

Yapay zeka ve makine öğrenmeye daha da yaklaştığımızda, insanlar ve makineler arasındaki çizgiler bulanıklaşmaya dönüşüyor. Yeni teknoloji, makinelerin kendi aralarında etkileşime giren ölçüde, insan etkileşimi olmaksızın kendi başına düşünüp düşünmesine olanak sağlama potansiyeline sahiptir. Ve şimdi teknoloji, robotik sese insani bir dokunuş vererek bir adım daha ileri gitti. Apple, sesli yardımcısı Siri sesini daha doğal yapmak için yeni yöntemler keşfetti.

Apple, doğal tonlamalı tepkiler oluşturmak için konuşma tanıma sistemini eğitmek için makine öğrenimini kullanan ayrıntılı yöntemlere sahip bir araştırma makalesi yayınladı. Böyle bir eğitimle Siri'nin trafikle ilgili sorularını sormasının veya özel bir mesaj okumasını sağlamanın artık robotik, monoton tepkiler anlamına gelmeyeceğini umuyoruz.

Yeni iOS 11'de tonlarca yeni özellik olsa da, Siri'ye özel bir dikkat gösterildi. Apple mühendisleri, yaklaşık 2 milyon ses segmenti üretmek için ABD İngilizce'sinde 20 saatin üzerinde yeni bir kadın sese konuşma kaydetti. Bu bölümler derin bir öğrenme sistemi geliştirmeye yardımcı oldu. Ekip, araştırma makalesinde test kişilerinin 2015'ten itibaren iOS 9'da bulunan önceki sürüm üzerinden Siri'nin yeni sürümünü tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Siri'nin daha doğal olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.