Snapchat, Drone Şirketi Satın Aldı!

Snap'ın Ctrl Me Robotics firmasını 1 milyon dolara satın aldığı konuşuluyor. Görünen o ki Snapchat, drone işine girmek istiyor.

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Snapchat'ın ana şirketi Snap Inc, Los Angeles merkezli küçük uçağı üreticisi Ctrl Me Robotics'i yaklaşık 1 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Ctrl Me Robotics bir drone şirketidir. Ve söz konusu iddiaya göre popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Snapchat'ın ana şirketi Snap Inc, Los Angeles merkezli drone uçağı üreticisi Ctrl Me Robotics'i yaklaşık 1 milyon $ karşılığında satın aldı. Bu aşamada, Snap'in kendi dronunu şimdiye kadar satıp satmayacağını veya sadece diğer cihazlar için yazılım veya eklenti oluşturup oluşturmadığı belli değil.

Snap'in henüz resmi bir açıklaması yok. Bu nedenle drone teknolojisi ile nereye gidileceği henüz bilinmiyor. Buzzfeed'in raporları Snap'in 1 milyon dolarlık nispeten ucuz fiyatla, küçük bir LA merkezli drone üreticisi olan Ctrl Me Robotics'i seçtiğini işaret ediyor. Pazar günü Buzzfeed gazetesinde yayınlanan bir rapora göre , Snap'ın drone üreticilerine olan ilgisi, donanıma olan ilgisinin ötesine geçtiğini gösteriyor. Raporda, "Anlaşma, Ctrl Me kurucusu ve drone girişimcisi Simon Saito Nielsen'in Snap'a katılmasıyla birlikte bazı" satın alınanların "bir parçasıydı." ifadelerine yer verildiği iddia ediliyor.

Snapchat'ın drone işine girdiğine dair söylentiler için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.