Snapchat Sony'nin Müdürünü Transfer Etti!

Snapchat'in dahil olduğu yapım şirketi Snap başkan olarak Snapchat'in başına Sony'in müdürü olan Michael Lynton'u getirdi...

Henüz Sony'de görevine aktif olarak devam eden Michael Lynton'u Snapchat'in yapımcı şirketi olan Snap Snapchat'e başkan olarak seçti. Sony Entertainment'in (film, TV ve müzik bölümü olarak da adlandırılan) genel müdürü Michael Lynton’ı, şirketin bünyesine katarak başkan yaptı.

Sony bunun duyurusunu cuma günü yapmıştı. Öte yandan Snapchat'ın ana şirketi olan Snap firmasını halka arz etmeye hazırlanıyor. Bu yüzden halka arz işlemini gerçekleştirmeden önce ekibini de yenilemeye başlamış durumda tabi ilk olarak işe Sony'in film, TV ve müzik bölümü Sony Entertainment'ın CEO'su Michael Lynton'u ekibin başına getirmekle başlamış gibi görünüyorlar.

Snapchat ve kurucusu Evan Spiegel ile birlikte tanışmalarının daha öncelere dayandığını söyleyen Michael Lynton, Facebook'un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmesi içinde Evan Spiegel'e tavsiyede bulunduğunu dile getirdi. Michael yaptığı açıklamada Snap şirketinin büyümesinin ardından Sony'den geçiş yaptığınıda söyledi.

Michael Lynton Sony'deki vazifesinin yerine başka birisi geçene kadar şirkete 6 ay kadar destek vereceğini belirti. Ve Snap şirketi Londra'da bir üs kurmaya başladığını duyurdu.

Sizcede yeni başkanıyla Snapchat büyümeye devam edecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.