Drone ile Hayati İhtiyaçlar Karşılanacak!

Fransa ve İngiltere'den sonra Kanada'da gerekli yasal işlemleri yaptı. Artık onlar da drone taşımacılığı yapacak..

Drone şirketi, Kanada'nın uzak, kırsal bölgelerine malzeme tedarik etmek istiyor. Bu nedenle yeni bir yasa hazırlanıyor. İngiltere ve Fransa daha önce dronelar ile kargo taşımacılığı yapılması ile ilgili bir yasa çıkarmıştı. Gerekli izinler alınmıştı. Şimdi de Kanada, kolları sıvadı.

Kuzey Kanada'nın sürekli kar altına olması sebebiyle o bölgede yaşayanlar malzeme tedarik etme konusunda sorun yaşıyor. Bu siparişler bizim tahmin ettiğimiz gibi hamburger, pizza tarzı siparişler değil. Su, yakıt, market alışverişi, ilaç gibi daha önemli ihtiyaçların giderilmesi amacıyla drone servislerinin kullanılması bekleniyor.

Yeni hazırlanan yasa ile birlikte drone ile kargo taşımacılığı yapılacak. Bu konuda gerekli anlaşmalarında önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor. Halk için çileli hale gelen market alışverişi bile dronelar ile çözüme kavuşacak.. Drone taşımacılığı ile ilgili aklımıza gelen ilk isimlerden biri Amazon dahi olsa Kanada'nın bu konuda daha büyük planları var. Çünkü bunu tamamen bir ihtiyaç dahilinde düşünüyor.

Peki siz dronelar ile taşımacılık hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.