Rüşvetçi Samsung!

Güney Kore'de geçen ay yaşanan yolsuzluk iddiasıyla devlet yetkilileri tutuklandı. Açılan soruşturmada Samsung'un adı da geçiyor.

Güney Kore Savcısı, Samsung Grup Lideri'ni Rüşvetçilik Davasında Tutuklama İstiyor!Geçen ay parlamentoda yolsuzluk skandalı ile gündeme gelen Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Samsung'dan rüşvet aldığını söyledi. Seul mahkemesinde Bay Lee için tutuklama emri çıkartmasını istediğini söyledi. Mahkemenin böyle bir emri çıkarmaya karar vermesi genellikle birkaç gün sürüyor.

Eğer Samsung Başkan Yardımcısı Lee, tutuklanırsa Güney Kore'nin yolsuzlukla mücadele çabalarında bir dönüm noktası olacak. Samsung'un yönetim kontrolünü devralma konusundaki çabalarını da bozacak.

Samsung Başkan Yardımcısı Lee, mahkemeye çıkmadan önce açıklama yaptı. Bu açıklamasında ise "Olayla ilgili olumlu tarafımızı gösteremediğimiz için Güney Kore halkından özür dilerim" sözlerini kullandı..

Olayın yanlış olduğunu savunan bir cümle kullanmadığı için rüşvet iddialarının doğru olabileceğini gösteriyor. Samsung Başkan Yardımcısı şuan sadece şüpheli olarak ifade verdi ancak önümüzdeki günlerde bu durum nasıl şekillenir hep birlikte göreceğiz.

Kritik devlet meseleleri hakkında konuşma metinleri hazırladığı ortaya çıkan Başkan Yardımcısı, siyasi krize sebep olan Choi Soon-sil'e yetkisi olmamasına rağmen bilgi vermekle suçlanıyor.

Peki siz Samsung'un rüşvetlik ile suçlanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.