Trump, Apple'ın ABD'de Üretim Yapmasını İstiyor!

Trump teknoloji devinin ABD'de üretim yapması konusunda ısrarlı. Peki Apple nasıl bir yol izleyecek?

Daha önce Trump, “Apple’ın lanet olası bilgisayarlarını ve diğer ürünlerini başka ülkeler yerine bu ülkede (ABD) yapmasını sağlayacağız” sözlerini kullanarak Apple'ın üretimlerini ABD'ye kaydırmasını istemişti. Bununla birlikte Apple'dan henüz bir açıklama gelmemişken taşeron firma bu konu hakkında bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Apple'ın arasını bozmamak için ABD'de üretim yapabileceğine yer verildi. Buna göre Apple, OLED ekranlar için Samsung ile değil taşeron firmayla anlaşıp işçi fiyatıyla orantılamaya çalışacaktır. Çünkü Çin'e göre ABD çalışanları daha pahalıya çalışacaktır. Çin'de üretim yapmak daha makul ancak Trump ile arayı bozmamakta öte yandan makul görünüyor.

Trump'ın çağrısından sonra Apple, belki Samsung'un OLED teknolojisini almak yerine Foxconn'un ABD fabrikasından satın alabilir. Bu sayede işçi maaşıyla bu üretimi sabitleyebilir.

OLED ekranların ABD'de üretilmesi beklentiler arasında. Apple'ın yeni modellerinde OLED ekran kullanacağı zaten bilinen birşey. Ancak bunun için Samsung ile anlaşması bekleniyordu. Apple, ABD'de üretim yapmak için farklı bir yol izleyebilir..

Peki sizce Apple, üretimini ABD'de yapar mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.