Spotify Ücretli Abone Sayısında İstediği Hedefe Ulaştı!

Spotify yaptığı akıllıca hareketler sayesinde ücretli kullanıcı sayısını arttırdı...

Çevrimiçi müzik alanı şimdilerde oldukça popüler bir hal aldı. Piyasanın en önemli hedefi ise ücretli abone sayısını artırmak. Reklam gelirleri önemli katkılar sağlasa da gelirlerin büyük kısmı telif hakkına istinaden sanatçılara veriliyor. Ve bundan beklen kazanç elde edilmiyor.
Şirketin sanatçılara verdiği telif hakkı oranı ise gelirlerinin %80'ini oluşturuyor.

Bu nedenle ücretli abone sayısı oldukça önemli bir etken oldu. Zira Spotify geçtiğimiz yıl tam 200 milyon dolar zarar etmişti. Şüphesiz bu alanın en önemli isimlerinden biri olan Spotify 100 milyon aboneye ulaştığını duyurmuştu. Bunun 30 milyonu ise ücretli abonelerden oluşuyor.

En güçlü rakibi Apple Music ise 13 milyon ücretli aboneye sahip durumda.
Şirketin aylık ücretlendirme ücreti ise 9.99$.(30 TL civarında)Ücretli abonelerin sayısını hesapladığımızda bu bağlamda yaklaşık olarak 300 milyon dolar gelir elde ediyor. Onun dışında ücretsiz abonelerden gelen gelirler ve reklam gelirleri de var elbette.

Ama bu durumun ödenmesi gereken telif hakkı ve diğer şirket giderlerini kurtarması zor açıkçası. Durumu kurtarmak için ise yaptığı kampanyalar var. Örneğin şu anda abone olduğunuz takdirde ilk 3 ay 0.99 $. Anlaşılan rekabet gün geçtikçe kızışacak gibi görünüyor buda bizlerin işine gelecek gibi görünüyor.

Peki siz Apple Music ve Spotify arasındaki rekabeti nasıl yorumluyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.