Steam 16 yaşında ki çocuk tarafından hacklendi!

Oyuncuların çok sevdiği oyun platformu Steam 16 yaşında ki çocuk tarafından hacklendi! Peki bu hack işlemi nasıl oldu?

Valve'nin oyun platformu olan Steam bilinidği gibi güvenliği ile ön plana çıkıyor. Çünkü pek çok oyuncu oyunlarını Steam üzerinden satın alıyor. Steam üzerinde son zamanda hack girişimleri bir hayli arttı. Steam üzerinde ki son hack girişimini ise 16 yaşında ki genç çocuk gerçekleştirdi.

İngiltere'de yaşayan 16 yaşındaki bir genç, Valve'nin geliştiricilere yönelik sitesinde Steam'le ilgili ciddi bir açığı fark etti. Salford Üniversitesi'nden bilgisayar bilimi okuyan Ruby Nealon, Steamworks'un web sitesindeki yazılım açıklarının, kendisine ait olan Watch Paint Dry adlı rol yapma oyununu, Steam'in herhangi bir bilgisi ya da izni olmadan oyununu eklemeyi başardı.
Nealon bunun ardından açığı firmaya belirttiğini ancak Steam'ın herhangi bir geri dönüş yapmamasının ardından açığı internet ortamında yayınladığını belirtti.
Watch Paint Dry'ın Steam'e "izinsiz girişi" fazla uzun sürmedi ve oyun, Steam üzerinden kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. Valve yaptığı açıklamada bu güvenlik açığını ortadan kaldırdığını beklirtti.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?