Steam Geri Ödemeleri Reddedince 2.1 Milyon Cezaya Çarptırıldı!

Dün yaşanan iki saatlik çökmenin ardından bir darbede Steam'a Avustralya'dan geldi..

Sunucuların çökmesiyle endişe yaratan Steam şimdi de kendisine açılan davadan dolayı oldukça yüklü bir tazminat ödemesi yapacak. Tüketici hakları üzerinden açılan dava dolayısıyla Valve Avustralya'daki geri ödemeleri reddettiğinden $2.1 milon para cezası ödemek zorunda. Avustralya'nın Federal Mahkemesi, Valve'nin geri ödeme taleplerini yerine getirmeksizin Avustralya tüketim kanunlarını çiğnediğine karar vermesinin ardından Steam adındaki oyun dağıtım platformu olan Valve, 3 milyon AUD (Avustralya Doları) para cezası ödemek zorunda.

Karar Nisan 2014'te açılan dava 2 yıllık süren yasal işlem sonrasında geldi. Yasa platformun geri ödeme sistemi için oldukça şirketin lehine çalışıyordu ancak oyuncular satın aldıkları ürünler ile ilgili ciddi problemler yaşıyordu. Oyuncuların geri ödeme alabilmesi için şirketin direkt olarak bunu desteklemesi lazımdı yasaya göre tüketiciler almış oldukları ürünü beğenmediklerinde bunun aidesini yapması gerekiyor.

Steam bildiğiniz üzere iade sistemi için yenilikler yapmış olup yeni bir oyun aldığınızda 2 saat oynayışın ardından beğenmediğinizi belirttiğiniz zaman rahat bir şekilde geri aideyi kabul ediyordu. 21 bin 124 şikayet dilekçesi ile tüketici hakları bu davayı kazandı. Steam'ın tüketici haklarını bu dava sonrasında koruyan kararlar alması nedeniyle tazminat düştü. Valve şimdi ise 2.1 milyon dolar ödemekle yükümlü.

Geri ödemeyle ilgili sonuçlanan dava hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.