Sürücüsüz Olli Minibüs ile Seyahat!

Washington DC yollarında tarihinin ilk elektrikle hareket eden aynı zamanda Sürücüsü olmayan minibüsü henüz test aşamasında...

Teknolojik araçların gelişiminde şimdide minibüslere de el atılmış durumda, minibüs devriminde hedef elektrik ve sürücüsüz olarak görülüyor. Daha önce bu gelişimde elektrikli araç konusunda Tesla, Sürücüsüz olarakta Google ve Ford bir adım atmıştı. Fakat sürücüsüz ve elektrikli aracı bir araya tam anlamıyla getiren olmamıştı. Sadece Tesla yardımlı sürücülü gibi bir konsepte imza attı denilebilirdi.

IBM Local Motors ‘un ortaklığıyla yapımı tamamlanan Olli şuanda sürücüsüz ve elektrikli minibüs olarak hatta araç olarak sınıfında ilk görünüyor. Şimdilik Washington sokaklarında boy gösterecek olan Olli, aynı zaman akıllı uygulama sayesinde sizi istediğiniz yerden alıp ardından gideceğiniz yere bırakacak. Bu sadece böylelikle akıllı taksi şeklinde kullanıma olanak sağlanacak.

IBM'in Watson yazılımının kullanıldığı Olli'nin üzerinde LIDAR sensörlerinin yanı sıra 30 farklı sensör ve kamera bulunuyor. Bu sayede kaza ve yolda oluşacak diğer sorunları önlemeye daha aktif oluyor.

Sizde benim gibi sürücüsü olmayan minibüste gerilmez miydiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.