Tim Cook Çin'e Gidiyor!

Apple'ın 13 yılın ardından ilk defa zarar etmesi ve Apple'ın önemli pazarlardan olan Çin'de darbe üstüne darbe yemesi Apple'ın CEO'su Tim Cook'u harekete geçirdi!

Apple'ın bilinidği gibi teknoloji dünyasının altın yumurta yumurtllayan tavuğu. Ürettiği her ürün sunduğu her servis kullanıcılar tarafından kısa sürede benimsenen Apple, 13 yılın ardından ilk defa zarar etmişti. Apple'ın hisselerinde yaşanan bu durum Apple'ı kara kara düşündürürken bir yandan da Dünya'da büyük pazar konumunda ki Çin'de Apple ürün ve servislerinin yasaklanması Apple'ın bi an önce bu duruma bir çare bulmaya itti.

Apple CEO'su Tim Cook Çin'de servislerinin ve ürünlerinin yasaklanması konusunu konuşmak için Mayıs ayı içerisinde Çin'e bir gezi düzenleyecek. Çin'de ciddi bir internet sansürü bulunuyor, ancak Apple'ın servislerinin yasaklanması Çin'in kendi ülkesinde vatandaşlarını yabancı firmalara yönlendirmek istemeyişi gösteriliyor. Tim Cook'ta bu gibi sebeplerden dolayı Çin'de bulunan üst düzey yöneticilerle konu ile ilgili konuşacağı aktarıldı.

Apple bu yılın ilk çeyrek raporlarını yayınlamış ve 13 yılın ardından ilk defa gelirlerinde düşüş yaşandı. Apple'ın bu düşüşü yaşamasında ki en büyük etken Apple'ın akıllı telefonu olan iPhone'un satışının düşmesi. Firma toparlanmak adına daha uygun sayılabilecek ve küçük ekranlı iPhone SE'yi tanıtsa da görünüşe göre durumu toparlayamadı. Ayrıca Apple'ın raporunda önemli bir şey daha göze çarpıyor. Apple'ın ürün satışı düşerken hizmet satışında önemli bir artış gözlemleniyor. Bu sebeple Apple'ın servislerinin Çinde yasaklanması Apple'ın istemeyeceği türden bir gelişme. Bakalım Tim Cook bu durumu düzeltebilecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?