Tim Cook ve Apple Yöneticilerinin Maaşları Düştü!

Apple'ın CEO'su Tim Cook ve diğer yöneticiler daha düşük tazminat kabul etmek zorunda kaldılar.

Apple, 2015 yılında önemli bir düşüş yaşadığı yıldan sonra Samsung'a karşı oldukça iyi hamleler yapmış ve satışlarında önüne geçmeyi başarmıştı. Cuma günün yayınlanan bir rapor dosyasında Apple, işletme geliri 60 milyar $' ulaşırken 60.3 milyar $'lık hedefi yalnızca % 0.5oranında kaybetmiş olan Apple'ın 215.6 milyar $ net satışından 223.68 milyar $ hedefin altında % 3.6 gerilediğini açıkladı.

Tim Cook'un 2016 yılı maaşı ise 10.3 milyon dolardan % 15 kayıpla 8.75 milyon dolara düştü. Ayrıca diğer yöneticilerin maaşlarında da %9'luk bir düşüş izlendi. Dolayısıyla 2016 yılına kadar 4 yıl boyunca yöneticiler bir öncekinden daha fazla kazanmış ancak bu son yıllarda maaşlarında düşüş yaşanmış.

Peki siz aylık 10 milyon dolar alsaydınız ne yapardınız?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?