Intel, Kart Büyüklüğünde Bilgisayar ile Gelecek!

Intel, cüzdana sığan MacBook gücünde olacak sevimli minik bilgisayarını yılın ortalarında piyasaya çıkaracağını duyurdu.

Intel'in en yeni icadı!

Cebinize taşıyabileceğiniz bir bilgisayar deneyimi yaşamanız için Intel, farklı bir şekilde karşımıza çıktı. Küçük bilgisararıyla dikkat çeken Intel, kredi kartı boyutundaki bilgisayarıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Compute Card adını taşıyan bilgisayar bu ismin hakkını sonuna kadar veriyor. Kart boyutundaki bilgisayar basit entegrasyonlar bulunduruyor.

Apple'ın 12 inçlik Retina MacBook'u dahil olarak üzere diğer dizüstü bilgisayarlar kadar güçlü olabilir. İnce bir akıllı telefona benziyor ancak bu Intel'in minik sevimli bilgisayarı. Core i5 ve i7 işlemcilerinin yer alması bekleniyor. Kişisel kullanım için henüz bir açıklama yapılmış değil ancak üreticiler gerekli adaptörler ile piyasada yer alacağını söylüyor. Intel kendi tasarımlarını baz alan kart bilgisayarları geliştirecek.

Compute Card, Windows ve Linux da dahil olmak üzere alçakgönüllü bir bilgisayara yükleyebileceğiniz herhangi bir işletim sistemini çalışma halinde olacaktır.

Intel'in kart bilgisayarının fiyatı ise henüz belli değil. 2017'nin ortasında Dell, HP, Lenovo, Sharp gibi şirketlerin kendi duyurularını yapmasını beklediği belirtiliyor. Bu bilgisayarın ticari ekimanlar ile çalıştırılması öngörülüyor.

Peki siz kart küçüklüğünde sevimli bir bilgisayarınız olsun ister miydiniz?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?