iPhone'ların Nadir Bilinen Özelliği!

Deneyimli iPhone kullanıcılarının bildiği bazı gizli özellikler var. iPhone'a iOS 10 ile gelen özelliği fark etmediyseniz doğru yerdesiniz..

Yalnızca güçlü kullanıcılar bu gizli iPhone özelliklerini biliyor. Peki siz nasıl bir iPhone kullanıcısınız? Kurcalamayı seven mi, kullanmaktan keyif alan mı? Durum ne olursa olsun ne kadar uzun süre bir iPhone kullanıcısı olsanız bile bazı özellikleri kaçırdığınız zamanlar oluyor. Özelliklerin hepsini keşfetmemiz mümkün değil elbet. iOS 10 ile gelen pek çok özellik var hepsini hatırlamak imkansız olacak..

iOS 10'da farkında olmadığınız daha az bilinen özelliklerden biri de büyüteç özelliği. Bu özellik zaten vardı ama gelişmiş bir şekilde değildi. Özellikle göz problemi yaşayan iPhone kullanıcılara yardımcı olacak bu özelliğin sizin için yararsız olduğunu düşünebilirsiniz. Bana göre de yararsız ancak mesela babama göre değil.

Az sayıda kullanıcının bildiği bu özellik sayesinde farklı bir deneyim yaşamanız mümkün oluyor. iPhone iOS 10 ile Night Shift'den farklı gelişmiş düşük ışık modu özelliğine sahip. Bir buton aracılığıyla yakınlaştırma işini kendi isteğinize göre yapabiliyorsunuz.

Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik> Yakınlaştır'ı açın
Yakınlaştırmayı açın
Uzaklaştırmak için üç parmağınızı iki kez dokundurun
Ayarlar uygulamasından çıkın
Zoom kaplamayı açmak için herhangi bir ekranda herhangi bir yere üç kez hafifçe vurun
Düşük ışık modunu etkinleştirmek için Filtre Seç> Düşük Işık öğesine dokunun
Düşük ışık modunu devre dışı bırakmak için filtreyi tekrar Yok olarak ayarlayabilirsiniz.

Peki siz bu özelliği biliyor muydunuz?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?