Tren Yolculuklarında Dijital Bilet Devri Başlıyor!

İris taraması geleceğin tren bileti olabilir. İngiltere, kağıt biletlere veda etmeye hazırlanıyor. Dijital hayata geçiyorlar.

Biyometrik tarama ve dijital sinyalizasyon gibi yeni teknolojilerin maliyetleri düşürme ve gelecekte demiryolu seyahatinin etkinliğini önemli ölçüde artırmada "hayati rol oynayabileceğini" düşünüyor.

Müşteriler artık tren biletlerini dijital yollar ile alabilir. İris yada parmak izi taramalarıyla girişler sağlanabilir. Sık sık seyahat edenlerin özellikle büyük bir yardımcısı olacak olup biletler dijital hale getirilecek.

Tren biletiniz için ödeme yapmak, İngiltere'nin en büyük raylı sistemlerinden birinin yeni önerileri doğrultusunda daha kişisel bir hale getiriliyor. Tren yolculuğunu düzenleyen yeni kurallar ortaya çıktıktan sonra İngiltere genelinde tren seyahati çok geçmeden daha teknik açıdan daha kolay hale gelecek. İris tarama veya parmak izinizin taranmasıyla biletsiz yolculukların etkinleştirilmesi bekleniyor.

Benzer teknoloji, ülkedeki havaalanlarında zaten kullanılıyor, biyometrik pasaportlu yolcuların seyahatlerde uzun kuyrukları atlayarak ülkeye daha hızlı girmelerini sağlıyor.

RDG genel müdürü Paul Plummer, Birmingham'daki yıllık konferansında bir dinleyiciye, "Bu plan, yolculukları demiryolu üzerinde daha kolay ve kullanımı kolay yolcular ve yük müşterileri için daha iyi yapmak için dijital teknolojiyi nasıl kullanabileceğimizi ortaya koyuyor" dedi. Parmak izi kimlik doğrulaması aynı zamanda en güvenilir ödeme şekli olarak görülüyor.

Peki siz parmak izi doğrulama hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.