Yandex Navigasyon'un Yeni Özelliği!

Yandex'in sevilen uygulamalarından biri olan Navigasyon ve Haritalar ile hayatı kolaylaştıran yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmaya devam ediyor...

Yandex Navigasyon ve Haritalar sayesinde trafikte geçireceğiniz zamanı en aza düşürecek yeni bir özelliği Türkiye'de kullanıcılarına sunulacak. Sürücüler gidecekleri yere en yakın ücretli veya ücretsiz "park yerlerini" gösteren özelliği ilk kez Türkiye'de kullanılacak. Henüz deneme aşamasında olan Yandex Navigasyonu sizler test edebileceksiniz. İlk olarak İstanbul'daki sürücülerin kullanımına sunulan bu özellik önümüzdeki günlerde Ankara olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında kullanıma sunulacak.

Yandex Navigasyon ile varış noktasına yaklaştığınızda "P" butonuna tıklayan kullanıcılar harita üzerindeki açık veya kapalı otopark seçeneklerini görebildikleri gibi ücretli veya ücretsiz olduğunuda görebilecekler.

İstanbul’un farklı bölgelerindeki 5496 ücretli ve 1359 ücretsiz olmak üzere toplam 6855 otopark noktası Yandex Navigasyon’un haritasına eklendi. Yandex Navigasyon’a eklenen otoparkların 6144’ü açık, 711’i kapalı olarak hizmet veriyor. Ayrıca sokak üzerine park edilebilecek 1566 park yeri bilgisi de kullanıcılarla paylaşılıyor.


Yandex Haritalar’ın İstanbul haritasında da oldukça kapsamlı bir güncelleme yapıldı. Haritadaki toplam 14193 noktanın yenilendi. Güncelleme kapsamında haritaya 2862 yeni yol eklenirken 2100 sokağın ismi değiştirildi. Ayrıca 1139 yol kapatıldı, 300 yolun hız limitleri güncellendi ve 228 yolun sürüş yönü değiştirildi.

Siz Yandex Navigasyon'un yeni özelliğinden faydalandınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.