Turkcell'in MTN ile Davasında Olumlu Gelişme!

Turkcell'in 2004 yılında İran GSM ihalesini kazanmasına rağmen hukuka aykırı yollarda Turkcell'i Afrikalı GSM operatörü devre dışı bırakmıştı. Bugün yeni gelişme yaşandı.

Turkcell'in 2004 yılında İran GSM ihalesini kazanmasına rağmen Turkcell'i devre dışı bırakması lisansın kendisine verilmesini sağlaması üzrine Turkcell'in MTN'e karşı açtığı 4.2 milyar dolarlık tazminat davasında yeni bir aşama gerçekleşti.

Davalıların usule ilişkin itirazlarını daha önce Güney Afrika Yüksek Mahkemesi, reddetmişti. Dolayısıyla MTN tarafından İran ve Güney Afrika devlet yetkililerine rüşvet verilmesi dahil, usulsüzlük, ciddi yolsuzluk iddialarına barındıran davanın esastan incelemesine geçilecek.

"DAVANIN GÖRÜLECEK OLMASINDAN MEMNUNUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, şu sözleri söyledi:

"Sonunda Güney Afrika'da davanın esasına geçilecek olmasından memnunuz. Çok güçlü bir davamız olduğuna inanıyoruz. Güney Afrika mahkemeleri, MTN'in Turkcell'i İran GSM ihalesinde devre dışı bırakmak amacıyla hukuka aykırı yollara başvurduğunu gösteren çok sayıda delili değerlendirecek."

MTN'e karşı 4.2 milyar dolarlık tazminat talebinin Turkcell'in İrancell lisansının haksız biçimde MTN'e verilmesine kadar geçen süre boyunca yaptığı harcamalar ile bu lisanslı işletmiş olsaydı elde edeceği kar üzerinden hesaplandığı da belirtildi.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.