Türkiye'den Google'a 300 Milyon TL Ceza Kesildi!

Maliye Bakanlığı Google'a tamıtamına 300 milyon TL ceza kesti. Google'ın bu cezayı neden aldığı ve detayları haberimizde...

Türkiye'de Maliye Bakanlığı Google'a 300 milyon TL tutarında ceza kestiğini açıkladı. Google'ın bu ceaya çarptırılmasının sebebi olarak vergi mevzuatlarına uymaması gerekçe gösterildi.

Maliye Bakanlığı vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ekiplerinin Googe'ın Türkiye'deki reklam satışlarını İrlanda'dan faturalandırılması sebebi ile cezayı kestikleri söyleniyor. Google 2009 yılında da aynı gerekçeden dolayı 71 milyon TL ceza verilmişti.

Google, 2009 yılında aldığı cezadan sonra yine İrlanda'dan faturalandırma işlemi yapmaya devam etmiş. 2010, 2011, 2012 ve 2013 yılları içerisinde İrlanda üzerinden yapılan faturalandırma sonucu Maliye Bakanlığı Google'a, tam 300 milyon TL ceza kesmek durumunda kaldı.

2011 yılında Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın 5.maddesine göre; Türkiye'de iş yeri bulunduran Google 2011 yılında Türkiye'de vergi mükellefi olmuştu. Buna rağmen faturalandırmanın İrlanda üzerinden yapılması üzerine Google'a ceza kesildi.

Siz Google'ın ceza alması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.