Twitter, WhatsApp, Spotify ve Playstation DDoS Saldırısı Nedeniyle Girilmiyor

Twitter, WhatsApp, Spotify ve Playstation Network gibi uygulama ve sistemlere gün içerisinde giriş sorunu yaşandı.

Bağlantı hataları ve giriş yapılamamasının nedeni bu platformlara DNS hizmeti sağlayan DYN'a yapılan saldırı olarak açıklandı. Twitter, WhatsApp, Spotify, Playstation Network ve Pinterest gibi milyonlarca kişinin kullandığı uygulamalara şu sıralarda aralıklı olarak giriş yapılabiliyor.

Twitter, WhatsApp, Pinterest, Playstation Network'e giriş yapma ve bağlantı sorunları yaşandı. Ülkemizde de sıkça kullanılan bu uygulama ve sistemlere giriş yapılamamasının nedeni ortaya çıktı. Bugün öğlenden akşam saatlerinde kadar aralıklara giriş sorunu yaşandı. Özellikle en çok kullanılan Twitter, WhatsApp, Playstation Network gibi platformlara bağlantı sorunu DNS hizmeti sağlayan DYN'a yapılan saldırı olarak açıklandı. DDoS saldırısından etkilenen bu sistemlere şu sıralarda bazı kullanıcılar giriş yapabilirken bazıları da hala bağlantı sorunu yaşıyor.

Söz konusu DDoS saldırısından etkilenen bazıları şunlar:
Twitter, Reddit, Spotify, Esty, Box Wix, Customer Sites, Squarespace Customer Sites, Zoho CRM iheart.com (iHeartRadio), Github The Verge cleveland.com, hbonow.com, PayPal, Big cartel, wired.com, people.com, urbandictionary.com, Basecamp, ActBlue, zendesk.com, Intercom, Twillo, Pinterest, Grubhub Okta Starbucks, rewards/gift cards, storify.com, CNN, Yammer, Playstation Network, Recode, Business Insider, guardian.co.uk, Weebly, Yelp, Airbnb

DDoS nedir?
DDoS yani Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme)saldırıları, tamamen Bilgi Güvenliği unsurlarından Erişilebilirliği hedef almaktadır. Öncesinde sadece DoS (Denial of Service), yani tek bir kaynaktan hedefe doğru saldırı yapılması şeklinde ortaya çıkan bu saldırı türü, zamanla şiddetinin arttırılması için çok sayıda kaynaktan tek hedefe yapılan saldırı şekline dönüşmüştür.
Siber Güvenlik Derneği'nin resmi web sitesindeki açıklamalara göre DoSsaldırıları, sistemlerin erişilebilirliğini engellemeye yönelik bir saldırı türüdür. Her sistem kurulurken; kullanıcı sayıları, hat kapasitesi, anlık istek sayısı gibi unsurlar için belli değerler öngörülür ve bu değerlerin biraz daha üstünde yükü kaldırabilecek şekilde tasarım yapılır.