Uber'den Sürücüsüz Otomobil Projesi!

Uber, lider AI araştırmacısını ve University of Toronto'yu doçent olan Raquel Urtasun'u Kanada'daki kendi kendine çalışma çabalarına yetiştirecek şekilde tuttu.

Uber, ABD dışındaki ilk kendi kendine çalışan otomobil merkezine ev sahipliği yapacak. Pittsburgh ve San Francisco'da sürücüsüz olarak sürüş yapacak olan Urtason'ın bulmasına yardımcı olan Yapay Zeka Vektör Enstitüsüne yıllarca 5 milyon Kanada doları da yatırım yapacak. Vector Institute, kısmen Kanada hükümeti tarafından finanse edilen AI odaklı bir araştırma merkezidir ve Google ve Nvidia'nın yanı sıra Accenture ve Shopify gibi AI alanındaki diğer büyük oyuncularla ortaklık kurmuştur.

Urtasun'un genel olarak kendiliğinden sürüş teknolojisine yönelik çalışmaları ve özerk araçların çevrelerini daha iyi ölçebilmesine yardımcı olan algılama algoritmaları, onu kendiliğinden yükselen alan içinde etkili bir figür yapmıştır. O büyük teknoloji firmalarında önem taşıyan pozisyonlarda güvenliğini sürdürmek için Toronto Üniversitesi'nden gelen diğer üst AI araştırmacıları bir dizi katıldı; Google Brain'in Kanada operasyonlarına başkanlık eden T AI öncüsü Geoffrey Hinton'un bir diğeridir.

Bir Uber sözcüsü "Federasyon ve Ontario hükümetleri, liderliklerini Vector Institute'un ayağa kalması için 100 milyon dolarlık bir yatırım gösterdiler" ifadelerini kullandı. Geçmişte Uber, sürücüsüz arabalarının inşa edildiği ve test edildiği şehirler ile " tek yönlü ilişkisi " nedeniyle ateş altında kaldı. Kendi kendine gidebilen otomobil teknolojisi için yeni bir yapay zeka ekibi kuruluyor. Ekip, özerk teknolojisinin çoğunu geliştiren birim olan Uber'in Gelişmiş Teknolojiler Grubu'nun bir parçası olacak. Bunun üzerine, Toronto Üniversitesi'ndeki makine öğrenimi ve bilgisayar görme alanındaki AI uzmanlarından biri olan Raquel Urtasun başkanlık edecek.

Uber ayrıca, üniversite ile bağlantılı olarak kar amacı gütmeyen Yapay Zeka için Vector Enstitüsünde birkaç yılda 5 milyon dolar yatırımıyla adından söz ettiriyor. Urtasun, Uber'in kendi kendine çalışan otomobillerin çevrelerindeki dünyayı algılamasını sağlayan yazılımlar yapmaya devam etmesine yardımcı olacak. Uber'in projesinin geleceği, kısmen Alphabet'ın Waymo tarafından getirilen Uber'e karşı açılan bir davaya hâkim olan Yargıç William Alsup'un elindedir. Waymo, Uber yürütme organı Anthony Levandowski'nin orada çalışırken Waymo'nun binlerce patentli dosyasını çaldığını ve Uber'e getirdiğini iddia etti. Uber şikayetini "bir rakibin yavaşlaması için asılsız bir girişim" olarak nitelendirdi.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.