Uber'e İtalya'dan Büyük Şok!

İtalya'da taksi gruplarının Uber'e açmış olduğu dava sonucunda Uber gibi mobil uygulamaların kullanımı yasaklandı...

Reuters'in yayınlamış olduğu bir rapora göre İtalyan mahkemesi taksicilik yapan şirketlerin ülkede faaliyet göstermesini engelledi. Mahkeme ayrıca Uber gibi mobil servislerin haksız rekabet ettiğine karar verdi.

İtalya'nın önde gelen geleneksel taksi dernekleri tarafından açılan dava sonucunda İtalya'da Uber gibi taksi hizmetlerinin tanıtıması ve reklamının yapılmasıda yasaklandı. Uber yaşanan bu olaydan sonra şok etkisi yaşadığını ve itirazda bulunmaya planladığını açıkladı.
Uber İtalya, yaptığı açıklamada, "İtalyanlar; binlerce profesyonel ve lisanslı sürücüyü Uber uygulamasını kullanarak para kazanıyor ve güvenilir nakliye sağlıyor" dedi.

Uber; "Kişiler özel araçları ile hizmet vermek için bir akıllı telefon uygulaması kullanıyor. Bu, çoğu zaman standart bir taksi veya araba servisinin maliyetinden daha az oluyor." diyerek sözlerine devam etti.

Bu hizmetlerin son birkaç yıldır hızlı bir şekilde büyümesi, hükümet düzenleyicilerinin ve taksi komisyonlarının dikkatini çekmişti. Uber'ın bir ülkede engellenmesi, firma için ilk değil.

Siz Uber'in taksi uygulamasınu kullanıyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.