Uçuşlardaki Elektronik Yasağı Tekrar Gündeme Geldi!

AB veABD'deki uçuşlardaki elektronik cihaz yasağı yeniden gündeme geldi...

Avrupa Birliği ve ABD arasındaki elektronik cihaz yasağı patlayan telefonlar sonucunda geçen yıl uygulanmaya başladı. Ancak elde ettiğimiz bilgilere göre; uçuşlarda kabindeki elektronik cihaz yasağı için görüşmelerin başladığı ve önümüzdeki hafta Washington'da devam edeceği belirtildi.

ABD'nin uygulamış olduğu kabinlerde elektronik cihaz yasağının Avrupa havaalanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi üzerine Brüksel'de yapılan toplantı sonucunda AB Komisyonu ve ABD şç Güvenlik Bakanlığı ortak bir açıklama yayınladı.
Yapılan açıklamada AB Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, ABD İç Güvenlik Bakan Yardımcısı Elaine Duke ve beraberindeki heyetin katıldığı ve toplantıda hava güvenliği ile ilgili konuların ele alındığı söylendi.

Her iki tarafında uçuş güvenliği için ciddi güvenlik risk ve tehditlerin değerlendirildiği ve bununla beraber mücadele edileceğine dikkat çeken açıklamada, toplantıda elektronik cihazların bağajda taşınması konusu ile ilgili mevcut havacılık güvenlik standartlarının tespit, kabilyetlerinin son dönemde iyileştirmelerinin ele alındığının altını çizdi.

Açıklamada, hava güvenliği hakkında AB ve ABD arasında yüksek seviye teknik ve siyasi görüşmelerin haftaya Washington'da devam etmesine karar verildi. ABD aralarında İstanbul Atatürk Havaliman'ında bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanında İngiltere'se Türkiye dahil 6 ülkeden doğrudan uçuşlarda kabin içine bilgisayar ve normalden büyük telefonların alınması yasaklandığı açıklandı.

Siz yolculuk esnasında cihazlarınıza yasak gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.