Viber'de Uçtan Uca Şifreleniyor!

Son günlerde giderek tavan yapan internette gizlilik endişesi anlık mesajlaşma uygulaması olan Viber'i de harekete geçirdi. Viber'de artık mesajları uçtan uca şifreledi!

Bilindiği gibi Apple ile FBI arasında ki şifre kırma savaşı ve Panama belgelerinin ardından kullanıcılar internette ve kullandıkları cihazlarda ki gizliliklerinden endişe duymuştu. Apple'ın iPhone cihazını kıran FBI bunun ardından "şüpheli" kişilerin anlık mesajlaşmalarını da öğrenmek istemişti. Kullanıcıların üzerinde oluşan bu baskı ve tedirginliği gören WhatsApp bunun üzerine anlık mesajlaşmaya uçtan uca şifrelemeyi getirdi.

WhatsApp'ın bu hamlesinin ardından bir başka anlık mesajlaşma servisi olan Viber'de geri kalmadı ve o da servisine uçtan uca şifreleme desteği getirdiğini duyurdu. Ayrıca kullanıcıların artık Viber üzerinden başlattığınız bir gizli sohbet, pin kodu veya iOS platformunda parmak izi ile korunarak telefonuzu kurcalayan bir başkası tarafından görüntülenmesi okunması engelleniyor.

Umarız kullanıcıların özel hayatları kullandıkları aletler ya da internet üzerinde ki servislerle daha fazla deşifre olmaz ve bir an önce uygulama yapımcıları bu yönde adım atarlar

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?