WhatsApp, Facebook Verilerimizi Paylaşıyor!

Facebook hesabı olan kullanıcıların bilgileri paylaşılıyor.

WhatsApp'ın Facebook'la veri paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Peki bunu nasıl ortadan kaldırabiliriz. Bunun cevaplarını birlikte bulalım. WhatsApp'ın satın alması iki hizmetin bir gün verileri paylaşacağı da kaçınılmaz bir durumdu. Sonunda bu durum gerçek oldu. Sürekli olarak gizlilik problemleriyle uğraşan Facebook bu kez iki hizmet arasındaki veri paylaşımında oldukça dikkatli davranıyor.

WhatsApp verilerini Facebook ile açıkça paylaşmak istese de isabetli reklamlar göstererek Facebook'un WhatsApp'ta banner reklam göstermek gibi bir niyeti her ne kadar olmasa da WhatsApp üzerinden ulaşabilmesi için yeni yollar arıyor.
Facebook'un WhatsApp bilgilerinizi eğer paylaşmasını yahut verilerinize ulaşmasını istemiyorsanız bu durumu devre dışı bırakabilirsiniz. WhatsApp'ın yeni ilkeleri devreye koyduğu zaman karşınıza bir kutucuk çıkıyor.



Metnin alt tarafında kutucuğun işaretini kaldırarak ardından "Kabul Et" butonuna tıklayarak paylaşımın kapatımını sağlayabilirsiniz. Bu yen igileri kabul ettiyseniz de Ayarlar bölümünden Hesap bilgilerini paylaş yolunu izleyerek kutucuğun işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır. Bu ilkeyi kapatmak için 30 gününüz bulunuyor. Eğer bunu kaldırmak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Eğer Facebook hesabınız yoksa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Olmayan hesabın veri paylaşımı da olmaz.

Peki siz bu veri paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.