WhatsApp iOS İçin Yeni Tepkiler Özelliğini Kullanıma Hazırlıyor

WABetainfo'ya göre WhatsApp tepkiler özelliğini yakında kullanıma sunacak. İşte detaylar..

WhatsApp’ın yeni bir Tepkiler özelliği üzerinde çalışmaya başlamasının üzerinden birkaç ay geçti. Şimdi, bir rapor, uygulamanın gelecekte başlatmayı planladığı için bu işlevde iyileştirmeler yaptığını gösteriyor.

WABetainfo tarafından tespit edildiği gibi, Reactions “bireysel sohbet dizilerinde ve grup sohbetlerinde” mevcut olacak. Yayın ayrıca, herkesin yalnızca tepki bilgisi sekmesini görüntüleyerek bir mesaja kimin tepki verdiğini görebileceğini belirtiyor.

Ekran görüntüsünde, bir mesaja verilen tüm tepkileri iki farklı sekmede görmek mümkündür: “Tümü” ve ayrıca kullanılan belirli emoji ile, bu, kullanıcıların bir mesaja tepki veren herkesi bir grup sohbetinde görmek için şekle tıklayabilecekleri anlamına gelir.

WABetaInfo, kullanıcıların “belirli bir mesaja bir kez tepki verebileceklerini ve tepkilerin altı emoji ile sınırlı olduğunu” belirtiyor. Şu anda mevcut rakamlar “Beğen”, “Aşk”, “Gül”, “Şaşırdım”, “Üzgün” ve “Teşekkürler”. Şu an itibariyle, Facebook’un Instagram ile yaptığı gibi WhatsApp’ın herhangi bir emojiyi bir tepki olarak kullanıma sunup sunmayacağı veya Twitter’ın tepkilerle çalışma şeklinin daha sınırlı olup olmayacağı belli değil.



Çıkış tarihine gelince, WABetaInfo, bu özelliğin hala geliştirme aşamasında olduğunu ve bu özellik için net bir çıkış tarihi olmadığını söylüyor.

Son zamanlarda yayın, WhatsApp’ın hazırladığı başka bir özelliği keşfetmeyi başardı: sesli mesajları farklı hızlarda oynatma yeteneği. Şu an itibariyle, bunu yalnızca sesli mesajlara yapmak mümkün, yönlendirilenlere değil. WABetaInfo açıkladı:

Sesli mesaj nedir? Bu yalnızca iletilen bir sesli nottur. Bir sesli notu ilettiğinizde, oynatma hızı düğmesi mevcut olmadığı için sesi hızlandırmak mümkün değildir, ancak daha sonraki bir tarihte onun için yeni bir özellik geliyor.