WhatsApp'a Dava Açıldı!

Uzun zamandır gündemden düşmeyen ve Facebook ile izinsiz veri paylaşımı yapan WhatsApp'a Almanya'da dava açıldı...

Facebook'un sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a kullanıcı verilerini sosyal ağ ile toplanması ve paylaşılması gerekçesiyle Almanya'da dava açılıyor. Davanın açılmasının ardından WhatsApp'ın Ağustos 2016'da aldığı kararı ile kullanıcılarının telefon numaralarını Facebook sistemleriyle ilişkindirmeye ve "temel metrikleri" izlemeye karar vermesinden kaynaklanıyor.

Anlaşılan o ki WhatsApp kullanıcılarının telefon numaralarını WhatsApp kullanıcısı olamamalarına rağmen Facebook'a göndermekte. WhatsApp kullanıcıları Facebook'da reklamları hedeflemek için kullanıcı verilerini kullanma programı ve arkadaşlarla verilerinin tamamen paylaşmasını durdurma seçeneğine sahip olmayacaklar.

Hükümet organları Eylül ayında, Facebook'a WhatsApp kullanıcı verilerini Almanya'da toplamayı ve depolamayı durdurmasının emrini verdi ve Aralık ayında Avrupa Komisyonu, sosyal ağın "yanlış veya yanıltıcı bilgi" verdiği suçlamasıyla ilgili görüşme yaptı. Şimdi ise Alman Tüketici Örgütü Federasyonu, veri paylaşımını durdurmak ve Facebook'daki tüm verileri silmek için önlem almak istiyor ve Alman WhatsApp kullanıcılarının güvenini kötüye kullanmakla ilgili şirketleri suçluyor.

Sizce WhatsApp kullanıcılarının güvenini kötüye kullanıyor mu?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.