WhatsApp'a 'Numara Değiştir' Özelliği Geliyor!

WhatsApp değişen telefon numaralarını kolaylaştırmak için ilk adımı attı. Peki yeni özellik neler sunacak?

Mobil cihazları değiştiren insanlar, muhtemelen her işinizde WhatsApp'u yeniden doğrulama zorunluluğu ile ilgili olabilir. Sohbetleri yedekleyin, gruplara tekrar katılın, WhatsApp'ı bir cihazdan diğerine taşımanız tam olarak kolay değildir, daha da kötüsü, cep numaranızı değiştirdiyseniz daha da kötüdür.

Artık endişelenmenize gerek yok. WhatsApp acınızı anlıyor ve artık kullanıcıların cep telefon numarası değiştirdiğinde listenizdeki insanlara bunu haber verebilmenize olanak sağlıyor. WhatsApp'ın Windows Phone için olan uygulamasında şuan bu özellik test ediliyor.

Görüşüne göre WhatsApp, bundan sonra telefon numaranızı değiştirdiğiniz zaman listenizde yer alan kullanıcılara haber verebilmenize olanak sağlayacak. Listenize haber vermeye bağlı olan bu özellik test aşamasında. Yeni özellik ile birlikte listenizdeki kişilerin uyarmasını otomatik olarak yapabilmeniz mümkün olacak.

Elbette numaralarını değiştirmek isteyen ve kişilerine haber vermek istemeyen kısmı da unutmuş değil. Bu nedenle de çeşitli önlemler alınmış durumda olup yeni özelliğini aktif ettiğiniz zaman karşınıza üç yeni seçenek çıkacak olup bu seçeneklerden ilki tüm listenize yeni numaranızı gönderilmesini sağlayacak. İkinci diğer seçenekte ise istediğiniz kişileri ekleyebiliyorsunuz.

Son seçenekte ise telefon numaranız kimseye bildirilmiyor telefon listesinde yer alan kişilere bu mesajı göndermiyorsunuz. Şimdilik bu özellik Windows Phone ve Windows 10 Mobile kullanıcıları için test ediliyor ancak Android - iOS işletim sistemleri için de bu özelliğin kullanıma sunulması beklenilenler arasında.

WhatsApp Android indir linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Peki siz yeni özellik için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.