Microsoft Gelişmiş Göz Tarama Sistemi Patenti Aldı!

Microsoft, gelecekteki aygıtlarda potansiyel kullanım için gelişmiş bir göz tarama sistemi kullanmayı planlıyor. Peki ne işe yarayacak?

Geçen yıl söylentiler, Microsoft'un Surface akıllı telefon prototiplerini test ettiğine işaret etti. Bu yılın başlarında Patently Apple, gelecekte katlanabilen bir akıllı telefon tasarımını ayrıntılandıran bir Microsoft patentini kapadı. Geçen hafta Patently Mobile, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bir Surface akıllı telefon patenti keşfetti.

Patently Mobile'a göre, Microsoft, gelecekteki aygıtlara gidebilecek gelişmiş bir iris tanıma formunu patent aldı. Patent dosyasında, cihaz gözü birden çok açıdan aydınlatacak birkaç öğe barındıracaktır. Işıklarken, kamera bu farklı göz örneklerinin hepsini fotoğraflayarak farklı veri noktaları oluşturacaktır.

Sözü edilen verileri kullanarak, teknoloji gerçek bir gözü bir gözün fotoğrafından ayırt edebilecek. Bu yeni tanıma yöntemi, sunulan verilerin geçerliliğini doğrulamak için ek adımlar atarak güvenliği artıracaktır.

Bu hafta, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, gelecekteki Surface akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar ve daha fazlasına eklenebilen bir iris tanıma yöntemi ile ilgili bir Microsoft patent başvurusu yayınladı. Microsoft'un fotoğraf yöntemi, irisin canlı birisinden mi yoksa bir fotoğraftan mı geldiğini doğrular. Microsoft, patent dosyasında bir insan gözünün kısmen şeffaf üç boyutlu bir yapı olduğunu belirtiyor.

Örneğin, ışık göz retinasına iletilebilir. Gerçek insan gözünün üç boyutlu doğası ve kısmi transmitansı, iki dijital görüntü çerçevesi arasındaki aydınlatmada belirli farklar olduğunda, görüntü verilerinde farklılıklar üreten bir veya daha fazla özellikli göz veya alanlara neden olabilir. Bu nedenle, görüntü verilerindeki bu farklılıklar gerçek bir gözü gösterebilir.

Peki sizce bu işe yarayacak mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.