WhatsApp'ın Durum Özelliği Snapchat'ten Daha Popüler!

WhatsApp'ın durum özelliği günlük 175 milyon aktif kullanıcı görüyor. Facebook, Snapchat'in ipini çekiyor..

Instagram geçen ay hikayeler için günlük 200 milyondan fazla kullanıcıya ilişkin bilgi vermişti. Şimdi de WhatsApp durum özelliğinin kullanıcıya ilişkin bilgileri paylaşıldı. Bu son birkaç ay içinde bir sır değil Facebook SnapChat'in ekmeğine yağ sürmek için çalışmıştır. Görünen o ki o kadar eleştiriye rağmen başarılı olmuş. 24 saat sonra kaybolan fotoğraflar ve videolar içeren Snapchat Hikayeleri Instagram, Messenger ve hatta WhatsApp mesajlaşma uygulamasına getirildi.

175 milyon günlük kullanıcısını Snapchat'ı yenen WhatsApp Status özelliği başarılı olmuş durumda. WhatsApp Snapchat benzeri öyküler özelliğini Şubat ayında WhatsApp Durum adı altında sundu. Bu uygulamayı esasen yalnızca mesajlaşma amaçlı bir hizmet olarak gören kullanıcılar bu hareketi tamamen beğenmedi. Ancak Facebook'ın rakibi Snapchat'ı yenme isteği, ürünlerinde aynı sosyal özelliklerin sunulması anlamına geldi. İlk eleştirilere rağmen, insanlar aslında bu özelliği Facebook'un son kazanç raporuna göre kullanıyor. Son sayılara göre, WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcıları 1,2 milyarı buluyor.

Snapchat'a karşı düzenlenen sosyal ağ devi savaşı son hız devam ediyor. Geçtiğimiz ay SnapChat'ın aktif 161 milyon civarında aktif kullanıcı tuttuğu ve bunun 150 milyonu rapor eden Haziran 2016 raporuna göre yapıldığı bildirildi. Bu arada, Instagram, hikayeleri için 200 milyondan fazla günlük kullanıcısıyla ilerlemeye devam etti; WhatsApp ise şu anda üç aydan daha az bir sürede WhatsApp Durumu için 175 milyon kişi aldı. Facebook ayrıca kısa süre önce ana Facebook uygulamasına Öyküler özelliğini sundu.

Peki siz Facebook'un Snapchat'e yaptıkları için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.