Windows 10 Kullanıcıları İzleniyor!

Fransa'daki yetkili mercileri Windows 10'un güvenli olmadığını savundu.

Microsoft'un Windows 10 üzerinden kullanıcıların her hareketini takip ettiği iddia ediliyor. Fransa'nın kişisel gizlilik konusundaki düzenleyici mercileri ortaya büyük bir iddia attı. Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olan Windows 10'un dünya geneli için tehlike arz ettiğini iddia etti.

Fransa hükümetinden bağımsız devlet ortanı olarak bilinen Commission nationale de l'informatique et des libertés yani CNIL dijital veri gizliliğinin olmadığını öne sürdü. Kullanıcıların gizliliği ve özgürlüğü konusundaki çalışmalarıyla tanınan CNIL'ın paylaşmış olduğu rapora göre Microsoft'un işletim sistemi Windows 10 her bir kullanıcısını yakından takip ediyor. Yani her hareket kayıt altına alınıyor.

Yapılan açıklamalara göre Microsoft, Windows 10 işletim sistemini tercih eden müşterilerinin neredeyse her türlü adımı takip altında. Özellikle kullanıcıların hangi web sitelerini ziyaret edildiği ve hepsinin raporlandığı da söyleniyor. İş dünyasnın da bu tehlikeden payını aldığını savunan merci hatalı PIN girişi ve sınırsız deneme hakkı veriliyor olması büyük sıkıntılara yol açılabileceğine dikkat çekmiş. Bakalım Microsoft bu iddialara ne cevap verecek..

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.