Windows 10 Ne Kadar Olacak?

Microsoft'un geçtiğimiz sene 29 Temmuz'da satışa ve indirmeye sunduğu Windows 10'un ilk yıl ücretsiz yükseltmenin dolmasına az bir zaman kala uyarılar gelmeye başladı!

Microsoft geçtiğimiz yıl uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni işletim sistemi olan Windows 10'u 29 Temmuz'da çıkartmıştı. Microsoft yeni işletim sistemi olan Windows 10'u eski Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına da bir yıllık süre zarfo içerisinde ücretsiz yükseltme hakkı vermişti.

Microsoft'un tanıdığı bir yıllık sürenin dolmasına az süre kala Microsoft kullanıcılarına uyarılarda bulundu. Microsoft ilk başlarda bu bir yıllı sürenini uzatılmasını düşünüyordu. Ancak Microsoft tarafından yapılan son açıklama bu sürenin uzamayacağı yönünde.

Microsoft'un verilerine göre Windows 10'u kullanan kullanıcı sayısı 300 milyonu geçti. Microsoft Türkiye'nin pazarlama müdür Yusuf Mehdi, Windows 10 için bir yıllık ücretsiz yükseltme tekliflerinin süresinin dolmasına çok az kaldığını ve kullanıcıların acele etmesi gerektiğini söyledi.

Microsoft'ın ücretsiz yükseltme teklifi son erdiğinde kullanıcıların Windows 10'a geçmeleri için iki yol izlemeleri gerekiyor. ya 119 dolara Windows 10'un Home sürümünü satın alacaklar ya da Windows 10 yüklü bir bilgisayar alacaklar. Son olarak Windows 10'a ücretsiz geçmek isteyen kullanıcıların iki aydan fazla süreleri var. Bakalım Microsoft ilerleyen süreçte fikrini değiştirecek mi ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?