Windows 10'un Sıkıntıları Bitmiyor!

Neden bu kadar çok bilgisayar kullanıcısı Microsoft'un en yeni işletim sistemine geçmeyi reddediyor?

18 ay boyunca kullanımda olan en yeni işletim sistemine dört bilgisayar sahibinden üçü geçmek istemiyordu. Ancak Microsoft sürekli olarak kullanıcıların geçmesini istiyordu. Windows işletim sisteminin en son sürümüne yükseltmek istemeyen kullanıcılar bu iddialarında haksız sayılmazlar ancak bu tehlike sadece Windows 10 için değil Windows 7, 8.1, 8'de yer alıyor.

Dünyadaki 15 milyar'ın üstünde 700 milyondan fazla bilgisayar Windows'da çalışmaya devam ediyor. Kurumsal bilgisayarların Windows'un eski sürümlerini çalıştırdığı tespit edildi. Bunların% 1'den az, Windows 10 için yükseltilmiş. Hiç şüphe yok ki, Windows 10 etkileyici bir yazılım parçası ve şimdiye kadar geliştirilmiş en güvenli işletim sistemi. Ancak, halen devam etmekte olan bir iştir; programın sorun gidericinin bir sorun gidericiye ihtiyacı olduğu ortada. Fakat insanların mahremiyetine çok fazla dahil olduğu düşünülüyor. Bu nedenle kullanıcıların çoğu Windows 10'u tercih etmiyor.

Sıfır gün gibi önemli bir kritik keşfedildi. Twitter'da yer alan bir araştırmacı tarafından keşfedildi. Bilgisayarlara mavi ekran gönderip kötü amaçlı hackerlar çökmesine sebep verebiliyor. Microsoft çok gecikmeden konu ile ilgili açıklama yaparak sorunun giderilmesi için çalışmalarını başlattığını ve bu hafta içerisinde bir güncelleme ile sorunu ortadan kaldıracaklarını belirtti .

Windows 7 / 8.1 ve Windows 10 PC / dizüstü bilgisayar sahiplerinin bu hatanın onlara karşı kullanılmasını önlemenin tek güvenli yolu, güvenilmeyen bağlantılar önlemektir.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.