Windows 10'un Wi-Fi Sense Özelliği Kaldırılıyor!

Microsoft Windows 10'u geliştirmeye devam ediyor.Microsoft tarafından yapılan açıklamada Windows 10'un Wi-Fi Sense özelliğinin kaldırılacağı doğrulandı!İşte tüm detaylar!

Windows 10 hiç şüphesiz şimdiye kadar ki en gelişmiş Windows sürümü. Microsoft bu sefer daha önce hiçbir Windows sürümüne vermediği önemi Windows 10'a vermiş onu daha çok geliştirmek için sürekli çalışmalar yapmıştı.

Bu bağlamda Microsoft gereksiz gördüğü bazı özellikleri sistemden kaldırmak için de çekinmiyor. Windows 10'da bulunan ve Wi-Fi şifrenizi dilediğiniz kişiyle paylaşamanıza imkan tanıyan Wi-Fi Sense özelliğinin yakında Windows 10'dan kaldırılacağı açıklandı. Microsoft'un konuyla ilgili yaptığı açıklamada Wi-Fi Sense uygulaması kullanıcılar tarafından yeterince kullanılmıyor ve Wi-Fi Sense kodlarını yönetmenin Microsoft'a maliyeti çok fazla olduğu yönünde.

Wi-Fi Sense özelliğini kısaca hatırlatmak gerekirse Wi-Fi şifrenizi göstermeden Outlook, Skype ve Facebook'ta ekli olan arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz ve arkadaşınız da kolayca modeminize erişebiliyor. Ancak bu özelliğin kullanıcılar tarafından kapatılabilir olması da kullanıcılarda ki tedirginliği düşüremediğinden kullanıcılar bu duruma sıcak bakamamıştı.

Wi-Fi Sense özelliğinin Windows 10'a gelecek olan bir güncelleme ile kapatılacağı söyleniyor. Kapanış için Microsoft tarafından net bir tarih verilmiş değil.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?