Android'de 3D Touch Deneyimine Erteleme!

Bilindiği gibi Android'in yeni sürümünün tanıtılmasına az bir zaman kaldı. Uzun zamandır yeni sürümle geleceği konuşulan 3D Touch deneyimi ertelendi! İşte tüm ayrıntılar!

Apple'ın ilk olarak Apple Watch ile tanıttığı Force Touch teknolojisinin gelişmiş hali iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile birlikte 3D Touch adıyla tanıtılmıştı. Kısa süre içerisinde pek çok kullanıcı tarafından sevilen 3D Touch özelliği rakip platform olan Android'e de getirilmek istenmişti. Ancak bir süre daha Android platformunda 3D Touch özelliğini göremeyeceğiz.

Güvenilir kaynaklardan olan Recode'da yer verilen habere göre Google'ın kendi geliştirdiği baskıya duyarlı ekran teknolojisi Andorid'in son sürümü Andorid N ile gelmeyecek. Ancak Google Android'in tanıtımında 3D Touch özelliğini duyurmayacak ama sonradan Android N'e gelecek olan güncellemelerle getirilecek.

Bilindiği gibi daha öncelerden Google'ın yeni Android sürümü Android N ile birlikte 3D Touch özelliği geleceği konuşuluyordu. Ancak bu gelen son haberlere göre 3D Touch'ı Android'de bekleyen kullanıcılar biraz üzülecek gibi.

Ancak Google'ın Android N'de getirmeyeceği 3D Touch özelliği üreticilerin akıllı telefonlarında 3D Touch teknolojisini kullanmayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü aralarında Huawei Mate S ve ZTE Axon Mini'nin de bulunduğu bazı Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarda 3D Touch özelliği üreticiler tarafından sunulmuştu.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?