Yahoo! Bu Sana Yakışmadı!

İnternet ortamında güvenilir olmadığımızı birkez daha öğrendik. Yahoo büyük bir skandal ile karşı karşıya.

Bir zamanların gözdesi Google'dan önce anılan Yahoo şimdilerde ise kullanıcılarının güvenliğini suistimal ediyor. Milyonlarca kullanıcı bilgisini Amerika istihbaratı ile paylaşan Yahoo kullanıcılarının hiç düşünmüyor. İnternet ortamı aslında hepimizin bildiği üzere pek güvenli değil. Bu kez bu güvensizlik tamamiyle doğrulanmış oldu.

Yapılan açıklamalara bakılacak olursa Yahoo, maillerinizi gerçek zamanlı olarak tarayıp Amerika istihbaratı ile paylaşarak gizlilik ilkelerine aykırı bir durum yaşıyor.
Yahoo gizlilik kanunlarına uyan bir firma olarak biliniyor Amerika'daki yasalara göre devlet istediği zaman herhangi bir gerekçe göstererek bilgilere kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Yahoo'nun da bu ilkeyi benimsemesi iddiaları daha güçlü hale getiriyor.


Yaşanan bu skandaldan sonra Edward Snowden, Twitter hesabı üzerinden takipçilerine Yahoo kullanmamaları konusunda uyarı da bulundu. Eski NSA çalışanı olup gizliliğe önem veren bir isim olduğundan dolayı Snowden'ın bu tavsiyesini dikkate almanızı öneriyorum.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.