Yahoo İtiraf Etti!

Yahoo, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen saldırının bilançosunu bugün açıkladı.

Siber saldırıya uğrayan Yahoo, en büyük siber saldırıya uğradı. 1 milyardan fazla kullanıcısının kişi verisinin hackerların eline geçtiğini duyurdu. Bildiğiniz üzere siber saldırılar hiç bitmiyor, bitecek gibi de değil. Ancak hiç birinin bilançosu bu kadar ağır olmamıştı. İlk zamanlarda küçük çaplı olan bu saldırılar şimdi büyük firmaları hedef almakla kalmayıp büyük bir kullanıcı kitlesini endişelendiriyor.

Son olarak gerçekleşen siber saldırıdan büyük darbe alan Yahoo, arama, mail, mesajlaşma ve diğer hizmetleriyle kullanıcıların hizmetindeydi. Bu süreçte bildiğiniz üzere üyeler kişisel bilgilerini paylaşıyordu. 3 sene önce yine bir siber saldırısıyla karşılaşmıştı ancak onun bilançosu bu kadar ağır değildi. Tarihinin en büyük saldırısını yaşayan Yahoo, yapmış olduğu açıklamada 1 milyardan fazla Yahoo kullanıcısının verilerinin hackerlar tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Bunlar arasında telefon numaraları, kimlik bilgileri, şifreler, fotoğraflar, adres bilgileri ve e-posta kayıtları yer alıyor.

Resmi olarak yapılan ilk açıklamada kaptırılan bilgiler için kullanıcıların panik yapmaması istendi. Yahoo, yine de kullanıcıların güvenlik sorularını ve şifrelerini değiştirmesi konusunda öneride bulundu. Eğer sizinde Yahoo, hesabınız varsa şifrenizi ve güvenlik sorunuzu değiştirin..

Yahoo'nun uğradığı saldırı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.