Yapay Zekası Yüzünden Facebook'un Drone'u Düştü!

Sosyal medya devi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, sadece uygulamalarla kalmayıp tüm dünyaya internet bağlantısı satan bir iletişim devine dönüşmek istiyor.

Zuckerberg, elindeki tüm maddiyatı kullanarak dünyaya internet bağlantısı satan bir dev olmak istiyor. Sosyal medya devlerinin çoğu zaten elinde olan Zuckerberg'in bunlarla yetinmeyeceğini internet satmak istemesiyle anlamıştık. Facebook'un internet yaymak için kullanmış olduğu bu drone'lar yaklaşık 2 saat kadar havada kalabiliyor olup şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde uçuşunu gerçekleştiriyordu. Ancak en son test sırasında uçuşa geçen drone'lardan biri yapay zekanın azizliğine uğrayarak yere çakıldı.

Yapay zekanın, yüksekliği, rüzgarı, hızı, çevrenin coğrafi durumunu hesaba katıp güvenli bir iniş sağlaması beklenirken aks bir durum ile karşılaştı. Drone'un sert bir şekilde yere çakılmasına neden olan yapay zekanın neden böyle bir sorun yaşadığı ile ilgili çalışmalar başladı. Facebook, şimdilerde bu yapay zekanın nerede hata yaptığını bulmaya çalışıyor.

20 metrelik dev dronelar tasarlayan Facebook, bu konuda iyi bir yol kat etmişti. Ancak böyle bir sorundan sonra çalışmaları ne hızla ilerler bilmiyoruz. Çünkü bunların düşmesi insan sağlığını da etkileyecek nitelikte. Nihayetinde bu düşüş olayında can kaybı ve yaralanma olmadı.

Sizce sosyal medya devi Mark Zuckerberg'in havada internet projesi gerçekleşecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.