Yemek Sepetine Ceza!

Yemeksepetine rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle 428 bin liralık para cezası verildi.

Rekabet kurumu'nun internet sitesinde yer alan kurul kararına göre Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddelerini ihlal edip etmediğinin tespiti için yürütülen soruşturma tamamlandı. Kurul tarafından yapılan toplantılar sonucunda internet üzerinden yemek sipariş hizmetleri pazarında sahip olduğu konumda bulunduğunu tespit edilen şirkete rekabet ihlali olması durumundan 427 bin 977.8 lira idari para cezası verildi.

Soruşturma, söz konusu şirketin "en çok kayrılan müşteri şartı" uygulamaları ve fiili münhasırlık uygulamaları yoluyla rekabeti ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik açılmıştı.

Araştırmalar devam ederken şirketin en çok kayrılan müşteri şartı uygulamaları ile rakip platformlarda daha iyi koşullar (fiyat, indirim, promosyon, menü içeriği, ödeme şekli, gönderim bölgesi ve limiti gibi) sunulmasını önlemek, rakip platformların tanıtımlarını engellemek, rakip platformlarla çalışmamaları karşılığında restoranlara promosyon vermek suretiyle ve "Joker" uygulamasıyla rekabeti ihlal edip etmediği incelendi.

Peki siz Yemeksepeti'ni kullanıyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.