Yeni Drone İnsan Taşıyor!

Uçuş sırasında test edilen drone ilginç heyecan verici bir üründür. CES 2017'de tanıtılan 100 kiloya kadar ağırlık taşıyabilen Ehang 184, insan taşıyabiliyor..

12 ay önce insan taşıyabilen drone ile ilgili konuşulanlar vardı ancak bu sadece bir konsepti. CES 2017 kapsamında tanıtılan Ehang 184, adındaki yeni drone insan taşıyabiliyor. Bu model CES'de hem tanıtıldı hemde daha önceden test edildi. 200'ün üzerinden fazla test uçuşu yapan dronelar saatte 100 kilometre uçabiliyor. 25 dakikalık uçuş süresine sahip ve bununla birlikte yaklaşık 30-50 kilometre gidebilir.

Sadece insan taşımacılığında değil. Tıbbi durumları da göz önüne alan yeni drone organ nakli gibi hızlı olması gereken durumlarda daha ekonomik bir alternatif olacaktır. İlginç, büyük ve heyecan veren cihaz biraz ürpertici görünüyor. Sonuçta o bir drone. Geçen yılın prototipi olan cihaz yakın gelecekte gerçek yolcuları almaya başlayacak. Ehang 184'ün ilk uçuş izni Çin için alınmış olup ilk kontrol merkezinin Çin'de kurulduğunu da belirtmiş olalım..

Yeni drone teknolojisi hem kendi içinde bir kontrol mekanizması bulunduruyor hemde merkez aracılığıyla kontrolü yapılabiliyor. Aynı anda yerden 3.5 metre yükselen Ehang 184 drone, bir helikopterin sadece 4'te 1'i kadar yer kaplamaktadır. Tek bir sarjda 64 km yol kat edebilen drone, CES kapsamında büyük bir ilgi gördü..

Peki siz insan taşıyan Ehang 184'e binmek ister miydiniz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.