Yeni Emoji İfadeleri Geliyor!

Hayatımızın artık vazgeçilmezi haline gelen emojilere pek çok firma yenilerini eklemeye çalışıyor. Unicode tarafından yönetilen emojilere yenileri ekleniyor!

Bir parçamız haline gelen emojilere Unicode tarafından yenilerinin eklenmesine karar verildi. Bilindiği gibi pek çok üretici Unicode'a kendi tasarladıkları emojileri kabul ettirmek için çok uğraş sarf ediyordu. Unicode'a gelen emoji isteklerinden bir kısmı kabbul edildi ve kütüphaneye eklendi.

Kabul gören bu emojiler arasında en çok Selfie emojisi sevileceğe benziyor. Toplamda 77 adet yeni emoji 21 Haziran'dan artık kullanılabilir hale getirecek. Bu yeni emojilerin ne zaman iOS, Android ve Windows Mobile platformlarına ekleneceği ise bilinmiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?