Yazdıklarımız DeepText İle Sır Değil!

Sosyal medya uygulamarın artık gizlilik hakkımızı elimizden aldığını düşünüyorsanız DeepText ile haklılığınızı biraz daha arttırabilirsiniz. İşte DeepText'in amacı!

Bilindiği gibi artık pek çok teknoloji şirketi kendi yapay zeka teknolojilerini geliştirmek için varını yoğunu ortaya koyuyor. Bu anlamda ciddi yatırımlar yapan sosyal medya devi Facebook'un geliştirdiği yeni yapay zekası DeepText artık gizliğimizi ortadan kaldıracak gibi. Facebook'un bu yeni yapay zekası 20 farklı dilde yazılan cümle ya da kelimeleri analiz edebiliyor ve bu cümlelere göre kullanıcılara çeşitli önerilerde bulunabiliyor.

Facebook'un bu yapay zekasının gizliliğimize ne etkisi olacak diye soran kıllanıcıalr için Facebook üzerinde konuşma fikir ya da yazılarınız ve bunun gibi içerikleriniz Facebook'un izin verdiği firmalar tarafından analiz edilebilecek bu sayede o firmalar kullanıcılara önerilerde bulunabilecek. Örneğin arkadaşına karnının acıktığını söyleyen bir kişiye Facebook XX bir firmanın pizzasını önerecek.

Facebook'un bu teknolojisi ilk başta sevimli görünmek için Facebook üzerinde ki hakaretleri ve nefret söylemlerini ortadan kaldırmak için kıllanlabilir. DeepText'in iyi niyetli kullanılması halinde kullanıcılar için faydalı olacağına hiç şüphe yok ancak bu durum bile kullanıcıların gizlilikleri hakkında endişelerini arttırmaya yetti de arttı bile.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?