Yerli Araba Yerli Yazılımla Gelecek!

Dünya'da pek çok devlet kendi arabalarını üretti. Tamamen yerli arabayı bir türlü hayata geçiremeyen Türkiye'nin hayali gerçekleştiriyor. Araç yerli yazılımla geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikret Işık düzenlediği toplantıda yerli araba hakkında bilgiler verdi. Yerli araba konusunda çallışmaların hızla devam ettiğini ve yerli arabanın çıktığında Türkiye'ye yakışacak bir araba olacağını söyledi. Türkiye'nin sahip olduğu yerli üretim yeni teknolojilerle ve yazılımlarla yerli araba donatacakalrını açıkladı.

Yerli arabada tamamen yerli fikirlerin kullanılacağının altını çizen Işık bunu bir örnekle açıkladı. 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK Ar-Ge pazarında vatandaşların yerli otomobil hakkında fikirlerinin dinleneceğini ve fikri olan herkese kapılarının açık olacağını tekliflerinin değerlendirileceğini söyledi.

Bakan ışık ayrıca yerli arabanın üretimi konusunda acele etmediklerini de belirtti. Aracın Türkiye'ye yakışacak bir araç olması için yoğun çalışmaların olduğunu belirten Işık arabın yakın zamanda üretime geçeceği ve aracın 2020 senesi öncesinde yollarda olacağını söyledi.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?