Google Ve Fiat Araba Üretecek!

Google bilindiği gibi uzun zamandır sürücüsüz araçlar üzerinde çalışıyor ve test ediyor. Daha önce haberlerimize konuk olan Google'ın sürücüsüz araçları seri üretilecek!

Google'ın uzun süredir test ettiği ve büyük başarı sağlayan sürücüsüz araba planı sonunda hayata geçiyor! Google sürücüsüz aracı için İtalyan devi Fiat'la anlaştığını duyurdu. Google ve Fiat tarafından yapılan açıklamaya göre FCA 2016 senesinde yaklaşık 100 adet 2017 model Chrysler Pecifica Hybrid model araba üreteceğini duyurdu. Google'ın bu araçları ABD'de sürücüsüz kullanılması için gerekli olan yazılım, sensör ve donanım sağlayacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada Google bu araçları yine testlerinde kullanacak. FCA'nın CEO'su Sergio Marchionne konuyla ilgili yaptığı açıklamada Google'ın dünyamım em büyük teknoloji şirketlerinden birisi olduğunu ve Fiat ile Google'ın güçlerini birleştirmesinin otomobil sektörüne güçlü bir ivme kazandıracağını düşündüğünü açıkladı.

Amerika'da istatistiklere göre her yıl yaklaşık 33 bin kişi kazalardan dolayı ölüyor. Bu kazaların % 94'ü "insan hatası" sebebiyle oluyor. Bu nedenle Google'ın sürücüsüz araç projesi insan hatasını 0'a yaklaştıracağından insanların kazalardan dolayı ölümünü düşürecek. Bakalım Google'ın sürücüsüz araç projesi dünyada yaygınlaşacak mı ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?