Instagram 10 Yaşındaki Çocuğa Ödeme Yaptı!

Popüler video ve fotoğraf paylaşma platformu olan Instagram, Instagram uygulaması üzerinde önemli bir hatayı bulan 10 yaşındaki çocuğa ödeme yaptı! İşte tüm ayrıntılar!

Facebook'un satın aldığı ve kısa sürede Twitter'dan daha önemli yerlere gelen Instagram büyümeye devam ediyor. Instagram bir yandan büyürken bir yandan da Instagram uygulaması üzerinde hataları açıkları çözmeye çalışıyor. Bu bağlamda daha önce pek çok hata avcısına para ödülü veren Instagram, 10 yaşındaki çocuğa da bulduğu hata sebebiyle 10 bin dolar verdi.

10 yaşındaki Jani Instagram'ın yorumlarlar bölümünde bir hata keşfetti. Bu açık sayesinde yorumlar kısmı tamamen ele geçebiliyor. Hatta bu açık sayesinde istediği bir kullanıcının hesabını da eline geçirebiliyor.

Instagram'ın 6 yılda tam 4 Milyon dolar ödeme yaptığı "Bounty Bug" programı sayesinde 10 yaşındaki Jani'de 10 bin dolar aldı. Bu program çerçevesinde ödeme yapılan en küçük kişi oldu. Reşit olmadığından dolayı soyadı açıklanmayan Jani bu açıkla Amerikalı Pop şarkıcıs Justin Bieber'in hesabını istese ele geçirebileceğini söyledi.

Büyüyünce siber güvenlik alanına yönelmek isteyen Jani kazandığı para ile kendisine yeni bir bisiklet alacağını söyledi.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?