Yerli Tramvay Geliyor!

Bozankaya'nın ürettiği yüzde yüz milli 33 metrelik tramvayın boy göstereceği Eurasia Rail Fuarı 2-4 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşecek...

Dünyanın en büyük demiryolu endüstrisi fuarlarından biri olan Euroasia Rail Fuarı, 2-4 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Raylı sistem aaçları ve toplu taşıma araç tasarım ile üretim alanında faaliyet göstermekte olan Bozankaya, milli tramvayıyla Eurasia Rail Fuarı'nda sahne alacak. Bozankaya'nın tasarlayıp ürettiği tramvay modern teknolojilere sahip olmakla beraber ekstra özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

* Bozankaya tramvayının diğer araçlara göre daha ferah ve geniş iç tasarımı, yolculuk konforunu en üst seviyeye çıkarıyor.

* Tramvayın en önemli bölümü olan bogileri (tekerlek takım grubu) olarak adlandırılan motorlu ve motorsuz parçalar, Tübitak projesi kapsamında Bozankaya tasarımı ve üretimi.

* Ön yol kamerasının gece görüş alanını artırmak adına tramvayda “IR led projector” bulunuyor. Araç 24V aküleri ile kullanılabiliyor. Yüksek gerilimin olmadığı acil vb. durumlarda tramvay katenerden bağımsız olarak hareket edebiliyor.

* Bozankaya tramvayında bulunan usb şarj noktaları, yolcuların seyahat sırasında mobil cihazlarını şarj etmesine olanak tanıyor.

Siz tamamen yerli üretim olan tramvay'ı nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.