Youtube, Kuzey Kore'nin Devlet Kanalını Kaldırdı!

Youtube, kullanım şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kuzey Kore devlet kanalını engelledi.

Yakın zamanda Kuzey Kore propagandası yapan bir hükümet kanalını engellediğini açıklayan popüler video paylaşım sitesi ileri sürülen devlet karşıtı yaptırıların ihlal edilmesini önlemek amacıyla değil hesap YouTube'un topluluk kurallarını ihlal ettii gerekçesiyle sonlandırıldı.

Youtube'un topluluk kuralları; zararlı, tehlikeli, şiddet ve grafik içeriğinin yanı sıra telif hakkı yasalarnı ihlal eden yahut tehdit içeren şiddetin işlenmeye başkaları teşvik eden videoları büyük bir özenle yasaklamaya çalışıyor. Kuzey Kore'nin sosyal medyadaki varlığını temsil eden kanalın kapatılması sonucunda ülkenin propaganda çabalarına Youtube üzerinde yer verilmedi.

YouTube'un içerisinde yer alan sistem aracılığıyla para kazanan kanalın bu durumuna ABD yetkilileri el attı. Kuzey Kore'nin Ajitasyon ve Propaganda Dairesinin haksız kazanç elde ettiği sonucunda kanalın kapatıldığını belirtti. Aslında sorun üretilen propaganda değil reklam sistemi oldu. Tabi Kuzey Kore'nin reklam programında yer alıp almadığı da henüz belli değil ancak görünüşe bakılırsa Kuzey Kore'nin birkaç kuruş gelir elde etmesi bile hükümet kanalının yasaklanması için yeterli bir sebepti.

Youtube'un kapatma kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.