2016 modelli Galaxy A8 için Nougat Müjdesi!

Samsung'un orta seviye telefonu Galaxy A8 2016 modeli Android 7.0 (Nougat) çalıştıran GFXBench testlerinde ortaya çıktı. Peki güncelleme ne zaman gelecek?

Nougat ile güncelleneceği yönünde söylentiler ortaya çıktı. Garip bir şekilde, Galaxy A8 ile pek çok spesifikasyonu paylaşan bir 5.1 inçlik cihaz da var, ancak yalnızca Android 6.0.1'e (Marshmallow) sahip olarak listeleniyor. 5.7 inçlik cihaz gerçekten Galaxy A8 serisinin 2016 modelidir. İddiaya göre yakın zamanda Nougat güncellemesiyle gelecek.

Android'in yeni sürümü olan Nougat güncellemesinin orta seviye modellerine gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Daha önce benchmark uygulamasında Samsung'un diğer modelleri ortaya çıkmıştı. Android Nougat çalışırken görüntülenmiş olan cihaz güncellemeyi de almıştı.

Nougat güncellemesi kısa bir süre önce GFXBench listesine göre Galaxy A8 2016'ya gidecek. Akıllı telefon geçen sene Ekim ayında Android 6.0.1 Marshmallow ile birlikte piyasaya sürüldü ve güvenlik yamaları şeklinde artan yükseltmeler gördü.

Güncellemenin 2016 modelli Galaxy A8'e ne zaman geleceği merak konusu oldu. Bununla birlikte tahminlere göre bu yaz OTA aracılığıyla güncellemeyi kullanıcılar indirip kullanabilecek.

Bir hatırlatma olarak, 2016 Galaxy A8'in 1920 x 1080 çözünürlüğünün yanı sıra 3GB RAM ile eşleştirilmiş bir oktak çekirdekli Exynos 7420 işlemci bulunduruyor. Telefonun arka yüzünde 15MP'lik bir kamera bulunurken, selfie için 7MP'lik bir kamerasıyla ön plana çıkan telefon 32GB depolama kapasitesine sahip. 5.1 inçlik cihazın yanında kıyaslanması sadece 16GB'a sahip görünüyor. Neyse ki Galaxy A8, bu saklama alanını genişletmek için bir MicroSD kartı kabul ediyor

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.