427 Milyon Kişinin Hesap Bilgilerine Erişildi!

Bir zamanların efsane sosyal ağ sitelerinden olan MySpace'de bulunan açık yüzünden milyonlarca kişinin e-posta ve parolalarına erişildi.

MySpace'in SHA-1 algoritmasında bulunan önemli açıklar pek çok kullanıcının hesaplarının çalınmasına neden oldu. Yapılan açıklamaya göre MySpace'den 427 milyon parola ve 360 milyon e-posta adresi çalındı.

Öte yandan kullancıların şifrelerinin çalındığı bu olay sonrasında sorumlu olanların MySpace değil kullanıcılar olduğu açıklandı. MySpace tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar oldukça kolay şifreler kullanmış. İşte o şifreler.

MySpace'den çalınan bu şifre ve bilgilerin 2.800 dolardan satışa çıktıpı açıklandı. Eskisi kadar MySpace kullanan kullanıcılar pek kalmasa da yine de kullanan kullanıcıların şifrelerini güncellemelerinde önemli olduğu açıklandı. Bakalım MySpace bu gibi açıkları kapatmak için neler yapacak ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?