PayPal Türkiye'den Çekildiğini Duyurdu!

Dünyanın her yerinde kullanılabilen ve kullanıcıların internet üzeridnen biribirlerine para gönderdikleri PayPal platformu artık Türkiye'de kullanılmayacak.

Uzun zamandır kapatılacağı yönünde haberler yapılan popüler internet üzerinden ödeme sistemi PayPal Türkiye'den çekileceğini doğruladı. PayPal'ın Türkiye'de ki faaliylerine 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren son verilecek. Dünya'nın her yerinde kullanılabilen ve bu sebeple en çok kullanılan ödeme ve para gönderim - alım platformlarından birisi olan PayPal'ın bu çekilme kararının ardında lisans sorununun olduğu açıklandı.
PayPal'ın Türkiye sitesine giren kullanıcılar PayPal'ın belirtilen tarihe kadar paralarını Türkiye'de bulunan banka hesaplarına aktarmalarını söyledi.
Bilindiği gibi daha öncede PayPal Türkiye'de kullanılan PayPal Nakit Kart projesine son veren PayPal'ın bu hamlesinden sonra PayPal'ın Türkiye'de tamamen kullanıma kapatılacağı söylenmiş ancak bu tam olarak doğrulanamamıştı.
Paypal'ın "Türkiye'deki Müşterilerimiz İçin Önemli Bilgilendirme" adında yaptığı şu açıklama ile PayPal'ın Türkiye'den çekileceği de kesinlik kazanmış oldu.

"PayPal olarak Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye'deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal'ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Müşterilerimiz bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilirler.

PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir."
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?